Vi söker Area Sales Manager

Sveriges Stärkelseproducenter förening u.p.a bildades 1927 och medlemmarna består av lantbrukare. Företagets huvudverksamhet är att utveckla, producera och marknadsföra stärkelseprodukter, fiber och protein som utvinns från potatis som levereras av föreningens medlemmar, produkterna säljs till livsmedelsindustrin inom affärsområdet Lyckeby och till pappersindustrin inom affärsområdet Solam. Inom koncernen arbetar cirka 500 medarbetare varav cirka 300 i Sverige. Koncernen omsätter cirka 180 MEUR.

Affärsområdet Lyckeby verkar på en global livsmedelsmarknad genom egna dotterbolag i Ryssland, Tjeckien, Polen, Lettland, Kina och Danmark samt via distributörer i cirka 40 länder, vi bedriver vår försäljning B2B präglat av teknisk försäljning och långsiktig affärsutveckling med affärspartners.

 

Vi söker nu en Area Sales Manager till vår försäljningsavdelning som vill bli en del av vårt team och utveckla företagets affärer.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Area Sales Manager ingår du i ett nationellt säljteam på 5 personer och rapporterar till försäljnings- och utvecklingschefen.

 

I rollen som Area Sales Manager ansvarar du för att vidareutveckla och långsiktigt leda affärsutveckling med distributörer/kunder på global marknad. Detta innebär att du driver långsiktiga tekniska försäljningsprojekt gärna i nära samarbete med vår utvecklingsavdelning. Som Area Sales Manager tar du ett stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och är duktig på att planera och genomföra. Du driver självständigt affären samt utformar marknads- och försäljningsstrategier för dina kunder och är van att driva affärsprojekt där många personer är involverad i beslutsprocessen.

I rollen har du många interna kontaktytor, varför det är viktigt att du uppskattar att arbeta tillsammans med andra. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Vidare tror vi att du har en god social förmåga och är duktig på att bygga långsiktiga relationer på ett genomtänkt sätt. Du är duktig på att skapa förtroende hos dina kunder och kan ta egna initiativ till att utöka ditt nätverk av potentiella och befintliga kunder. Slutligen tror vi att du har ett stort intresse för affärer och har förmågan att förstå affärsmässiga principer med fokus på god lönsamhet och tillväxt.

 

Du utgår från vårt kontor i Nöbbelöv. Arbetet innebär frekvent resande såväl nationellt som internationellt.

 

Kvalifikationer:

  • Civilingenjörsexamen med inriktning kemi, livsmedel eller annan utbildning som arbetsgivaren anser lämplig.
  • Du bör ha 5 års arbetslivserfarenhet av försäljning mot kunder eller distributörer.
  • Erfarenhet av att leda och driva tekniska affärsprojekt samt stor teknisk förståelse.
  • Projektledarutbildning är meriterande.
  • Obehindrat behärska engelska i tal och skrift.

 

 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Mathias Samuelsson, Försäljnings- och utvecklingschef på tel: 044 28 62 72

 

Du söker tjänsten genom att skicka ett mail med ditt CV samt personligt brev till HR avdelningen, charlotte.olsson@lyckeby.com. Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast måndag den 17 februari. Vi hanterar ansökningar löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

 

 

Välkommen med din ansökan!

 

Dela inlägget