Lyckeby - Lantbruk

Utsäde

Du är här:
Lyckeby - Utsäde

Ett högkvalitativt utsäde är alltid grunden i en lyckad stärkelseodling. På Lyckeby producerar och tillhandahåller vi utsäde till våra odlare med fokus på att alltid ha de bästa sorterna anpassade för våran odling. Med ca 30 utsädesodlare i Skåne och Västergötland produceras varje år omkring 10 000 ton stärkelseutsäde till vår odling. Vår målsättning är 100% svenskt utsäde!

För stärkelseframställning krävs specifika potatissorter med högt stärkelseinnehåll. Sorterna ger hög skörd och har odlingsegenskaper anpassade för ändamålet. Tidiga sorter passar bra att odla och skörda tidigt på säsongen då fabrikerna startar, senare sorter är anpassade efter en längre växtsäsong och är lämpliga att lagra och leverera senare under kampanjen.

Andra viktiga egenskaper hos vår stärkelsepotatis är motståndskraft mot olika skadegörare och sjukdomar. Det finns sorter som är resistenta mot nematoder, potatiskräfta och till viss del bladmögel.

För dig som är medlem hos oss finns mer detaljerade specifikationer kring vilka sorter vi har på den inloggande sidan. Här kan du även göra din beställning. Logga in här ›

Beräkningshjälp för utsäde

Vänligen fyll i de gröna rutorna.

Avstånd Mängd
Knölvikt:
Radavstånd:
Utsädesmängd:
Sättavstånd:
Fråga oss

Vi svarar gärna på frågor och ger dig mer information om våra produkter.