Vår koncern

Du är här:
Lyckeby Starch - Nöbbelöv

Med gamla anor

Sveriges Stärkelseproducenter har anor nära 100 år tillbaka i tiden. Redan 1927 bildades vår ekonomiska förening med syfte att koordinera försäljning och utveckla produktion av potatisstärkelse. Föreningens ägare är lantbrukare i södra Sverige och de är även leverantörer av vår viktigaste råvara, stärkelsepotatisen. Genom denna starka ägarkonstellation har vi byggt ett hållbart företag med stark förankring i det svenska landbruket.

Ur den närodlade potatisen förädlar vi fram fantastiska produkter som numera exporteras över hela världen. Den utveckling vi gjort sedan 1927 är vi mycket stolta över. Och vi vill fortsätta utvecklas så att nästa generation lantbrukare kan fortsätta odla den svenska stärkelsepotatisen.

Vår affärsidé

Vår affärsidé är att köpa in potatis från ägare och potatisodlare, förädla och ta tillvara på innehållet på bästa sätt och sälja de produkter som utvinns till kunder på utvalda marknader. En del av stärkelsen som utvinns blandas med smaksättningar och/eller andra funktionella ingredienser innan den säljs vidare.

Vi har två affärsområden; stärkelse och smak, stärkelseverksamheten drivs under namnet Lyckeby medan smak hanteras i bolagen Lyckeby Culinar AB och Kockens AB.

Lyckeby - Vår koncern

Lyckebys marknadssegment för livsmedel representeras internationellt av vår försäljningsavdelning i Sverige samt våra dotterbolag i Sverige, Danmark, Polen, Tjeckien, Ryssland och Kina. Via våra distributörer når vi ytterligare marknader runt om i världen.

Solam

Solam

På Lyckeby utvecklar och producerar vi stärkelse designade för pappersindustrin, vi marknadsför dessa produkter under varumärket Solam. Besök Solams hemsida om du är intresserad av våra tekniska produkter.

Lyckeby Culinar

Lyckeby Culinar

Lyckeby Culinar erbjuder svenska livsmedelstillverkare hjälp hela vägen från inspiration och idé, smaksättning och utveckling av produkter och recept, till leverans av ett stort kvalitetssäkrat sortiment av kryddor, samt egna blandningar för din produktion.

Kockens

Kockens

Kockens riktar sig mot konsumenter och storkök, du kan hitta deras produkter i svenska livsmedelsbutiker. Kockens portfölj innehåller torkade kryddor och örter, potatismjöl från Lyckeby, glutenfritt mjöl och italienska desserter.

Fråga oss

Vi svarar gärna på frågor och ger dig mer information om våra produkter.