Nyheter

Du är här:

Vi kan nu blicka tillbaka på en mycket lyckad potatis- och hortofältdag på Borgeby.

På temat potatis var den stora visningen av potatisupptagare huvudnumret. Åtta stycken potatisupptagare av märken så som AVR, Grimme, Ropa och Dewulf visades under ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass.

Efter en kort presentationsrunda av varje maskin så startade sedan upptagningen på det drygt 5 hektar stora fältet. På fältet var de tidiga stärkelsesorterna Lukas och Jubilat satta som båda är lämpliga för tidig skörd. Båda sorterna uppvisade en av sina styrkor med en hög skördepotential tidigt på säsongen.

Uppslutningen av lantbrukare var god och stämningen var på topp! Efter en fantastisk fin förmiddag med torra fina skördeförhållande följdes av en eftermiddag där förutsättningarna blev desto mer utmanande då den tidvis genomfördes under ett intensivt regnande.

Lite regn är inget som stoppar vare sig arrangörer eller lantbrukare och många var överens om att det var intressant att få följa potatisupptagarna under lite tuffare mer sliriga förhållande.

För första gången i Sverige visades dessutom Ropas Kartoffelmaus som är en självgående renslastare för potatis. Ungefär 200 ton lastades under dagen med renslastaren för direktleverans till Lyckebys fabrik i Nöbbelöv. Renslastaren från Ropa visade upp ett gott rensningsresultat och en imponerande lastningskapacitet.

På temat stärkelsepotatis så visade Lyckeby ett utdrag av årets försök med bland annat sortförsök, gödslingsförsök samt försök med fokus på biostimulanter.

Lyckeby tackar alla medverkande företag och besökare som tillsammans bidrog till en givande dag i fält!

Fråga oss

Vi svarar gärna på frågor och ger dig mer information om våra produkter.