Lyckeby tar första spadtaget för bygget av ny lagringssilo

Du är här:

Lyckeby tar första spadtaget för bygget av ny lagringssilo

Idag togs det första spadtaget för byggnationen av Lyckebys nya lagringssilo som planeras att tas i drift i mitten av 2025. Spadtaget togs gemensamt av vår VD och Koncernchef Hans Holmstedt och styrelseordförande Nicklas Göransson tillsammans med Thage i Skåne AB:s VD, Robin Ferlesjö och ägare och styrelseordförande, Anders Andersson.

 

Den nya lagringssilon byggs för att kunna hantera den ökade produktionen av potatisstärkelse och kommer att byggas bredvid de tre andra lagringssilorna i Nöbbelöv. Lagringsvolymen blir 50 000 ton stärkelse och den totala höjden på silon blir 52 meter. Silon kommer utgöra ett landmärke med sin storlek.

 

Detta är den första silon i denna storlek som byggs i grön betong – en klimatförbättrad betong vilket innebär betydligt lägre klimatavtryck och cirka 120 000 kg minskat koldioxidutsläpp (motsvarar 80 000 mil med en bensin/dieseldriven bil), något vi är oerhört stolta över då vi vill vara en del av en hållbar framtid.

 

”Detta är en viktig milstolpe för Lyckeby. Med vår nya lagringssilo kommer vår logistik att förbättras avsevärt och transporterna att minska – vilket resulterar i ökad produktionseffektivitet och minskad klimatpåverkan.”

 

– Hans Holmstedt, VD och Koncernchef – Lyckeby

 

 

 

Fråga oss

Vi svarar gärna på frågor och ger dig mer information om våra produkter.