Nyheter

Du är här:

Fortsatt fokus på höga elpriser i södra Sverige

I fredags blev Livsmedelsakademin inbjuden till ett möte med finansminister Mikael Damberg om de höga elpriserna i södra Sverige. Från Lyckeby deltog VD Hans Holmstedt som även tidigare i veckan deltagit i diskussioner gällande tillgång på el, prissättning, konsekvenserna av snedfördelad prissättning samt behovet av omedelbara åtgärder.

Deltagarna fick berätta och förklara på vilket förfärligt sätt elpriserna slår som en dominoeffekt genom hela livsmedelsnäringen och i slutänden drabbar alla Sveriges konsumenter med höga matpriser.

Upplevelsen av mötet var att man fick gehör för problematiken. Mikael Damberg menade att de jobbar med frågan och förstår att det måste till snabba åtgärder.

Mötet avslutade en intensiv vecka som inleddes med en presskonferens tillsammans med politiker från samtliga partier i regionfullmäktige i Region Skåne, följt av ett möte med de skånska riksdagspolitikerna hos landshövding Anneli Hulthén.

Både Hans Holmstedt och Håkan Christensson, VD Culinar, har jobbat intensivt med att driva frågan framåt tillsammans med Livsmedelsakademin och det är extra roligt att se vilken effekt och genomslag det har gett!

På fredagens möte med finansministern deltog Hans Holmstedt – Lyckeby, Bengt Persson – GroPro, Anders Rolfsson – lrf, Lotta Törner – Livsmedelsakademin.

Fråga oss

Vi svarar gärna på frågor och ger dig mer information om våra produkter.